70 m² Callisto Natural Oak Plak-pvc te Zwijndrecht

Het plaatsen van een plak-pvc begint natuurlijk allereerst met de zorg voor een perfect vlakke vloer. Dat doen we door de ondergrond te voorzien van 3 mm dikke laag egaline. Daarmee verkrijgen we niet alleen een ondergrond zonder kuiltjes etc, maar ook de nodige bescherming tegen vocht. Wanneer de egaline is opgedroogd, hoeft er enkel nog de schuurmachine over en is de ondergrond klaar voor de parketteur.

 

GE42202 Callisto Natural Oak

De Visgraat Natural Oak die we hier geleverd en geplaatst hebben is een van de trendy topvloeren uit de Callisto-serie van Gelasta. Tweeëneenhalve millimeter dik pvc in royale stroken van 73 cm bij 14,6 cm. De stroken zijn voorzien van een vier geaccentueerde groeven rondom, een registered embossed afwerking als ook een 0,55 mm dikke slijtlaag voor een uitstekende bestendigheid tegen intensief gebruik. Je krijgt er dan ook 25 jaar garantie op. Drie verschillende kleuren kent de Callisto visgraat. Naast de gewone Natural Oak is er ook een donkere en lichte variant verkrijgbaar. 

 

Een visgraat vloer laat zich niet eenvoudig plaatsen. Het doel is immers een uitgebalanceerd vloerbeeld en dan begin je niet in een hoekje van de kamer, maar middenin. Een kolfje naar de hand van onze parketteur, natuurlijk. Onderstaande foto's van de opdrachtgever laten goed zien hoe hij hierin is geslaagd.

 

Afwerking

Na al het plakwerk en het walsen was het belangrijkste werk gedaan, maar mochten we later nog terugkeren voor de afwerking. We hebben overal langs de wanden in RAL9010 voorgelakte plinten gemonteerd en waar dat niet mogelijk is - langs de deurposten - enig kit aangebracht. De gratis meegeleverde deurmat zou de opdrachtgever later zelf aanbrengen.